Kennel Love of Beasts
Racebeskrivelse

Boston Terrier

MENTALITET

Den er aktiv, opmærksom og selvbevidst, hengiven over for familien, altid parat til at lege og overbærende med familiens børn. Den er vagtsom uden at være gøende, men parat til at forsvare sit område. Den er omgængelig over for mennesker, men kan optræde udfordrende over for andre hunde. Den kræver nogen hundeerfaring.

 

BEHOV

Den skal tidligt vænnes til fremmede mennesker og hunde. Desuden behøver den en del motion og mange opgaver, som stimulerer den mentalt. Den trives bedst i selskab med sin familie.

 

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den lille kraftkarl er glad for at få lov til at bevæge sig frit, og den er en udholdende løber, blot vejret ikke er for varmt. Den holder forholdsvis god kontakt. Sørg for at undgå konflikter med andre hunde. De er stressende for alle parter.

 

PELS & PLEJE

Pelsen er kort og glat, glansfuld og fin i strukturen. En daglig aftørring med et opvredet vaskeskind holder den fri for støv og løse hår, som ellers har det med at bore sig lodret ned i tæpper og møbler og er vanskelige at fjerne. Hold læbefolder og øjne omhyggeligt rene.

 

TIPS & TRICKS TIL INDLÆRING & HÅNDTERING

Racen lærer med glæde alt, hvad ejeren har lyst og tålmodighed til at lære den. Den egner sig fx fint til agility. Træn venligt og konsekvent i korte, varierede og tempofyldte sekvenser. En kropssele passer bedst til hundens bygning.

 

OPRINDELSE

Den nedstammer formentlig fra de krydsninger mellem bulldog og terrier, som blev brugt ved tyre- og hundekampe i Storbritannien i 1800-tallet. Hundekampe var også en populær ”forlystelse” i havnebyen Boston i USA, og fragtskibe har sikkert bragt hunde med over fra England. Udviklingen til nutidens lette og elegante selskabshund begyndte i New England i 1860'erne, og racen blev anerkendt i 1893. Kamplysten er stadig til stede i behersket form, men den er i dag ikke noget stort problem.

 

HØJDE

ca. 31 - 39 cm.


VÆGT

ca. 5 - 11,35 kg.

 

- købhund.dk